De voordelen van staand werken

Gezondheid

Zogenaamde ‘standing desks’ zijn tegenwoordig in, zeker in startups en hippe tech-bedrijven. Maar is staand werken ook echt beter dan zittend? Ja, zo blijkt. Volgens recent onderzoek is langdurig zitten bijna net zo ongezond als roken. Een staand bureau kan dan een goed alternatief zijn. Staan activeert veel meer spieren dan zitten, en bovendien heb je als je rechtstaat sneller de neiging om heen en weer te lopen dan als je neerzit.

Onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk wijst echter uit dat de voordelen nog veel verregaander zijn. Volgens experts van University College Hospital in Londen is een jaar lang drie uur per dag staan in plaats van zitten, ongeveer gelijk aan tien marathons lopen!

Het is misschien een stevige investering, maar bureaus met aanpasbare hoogte zijn dan ook de ideale oplossing. Het is immers niet nodig om de hele dag te staan; dat zou voor de werknemer misschien te vermoeiend zijn. Met een verstelbaar bureau kun je echter gemakkelijk wisselen tussen de staan en zitten. Een andere mogelijkheid is het aankopen van een kleine hoeveelheid standing desks, die in een gedeelde ruimte staan en waar werknemers naar wens aan kunnen gaan werken.

nullpoint