Creatief actief: neem een hond op kantoor

Gezondheid

Een originele manier om je werknemers meer lichaamsbeweging te laten krijgen? Neem een hond op kantoor! Dat klinkt misschien niet meteen praktisch, maar in een aantal startups in de VS en het Verenigd Koninkrijk wordt het al gedaan, met positieve resultaten.

Een hond vergt immers enig onderhoud, en moet verschillende keren per dag uitgelaten worden. Dat is een ideale gelegenheid voor werknemers om een wandeling te gaan maken, of even in het park te gaan lopen.

Een hond op het werk heeft echter nog heel wat andere voordelen. Zo is uit onderzoek gebleken dat een dier op het werk de stress verlaagt, en rustgevend werkt. Daarnaast is het ook een prima gespreksonderwerp voor collega’s om een band over te scheppen. Bovendien is een kantoorhond als gedeelde verantwoordelijkheid een goede manier om de samenwerking te bevorderen.

Als het praktisch niet haalbaar lijkt om een echte kantoorhond te nemen, kun je ook werknemers toelaten om hun eigen honden mee te brengen, eventueel met een beurtrooster. Zo hoeven de baasjes zich geen zorgen te maken om opvang voor hun hond, en hebben alle collega’s er baat bij. En ongetwijfeld is Fifi ook blij met alle extra aandacht!

nullpoint