Sportieve bedrijfsuitjes

Uncategorized

Een bedrijfsuitje wordt georganiseerd om samen met collega’s een leuke ontspannen dag te hebben, en draagt bij aan het teamgevoel. Met name bedrijven waar de werknemers voor het overgrote deel zittend werk verrichten, kiezen vaak voor een sportief bedrijfsuitje.

Er worden ontzettend veel mogelijkheden aangeboden op het gebied van bedrijfsuitjes. Sommige activiteiten zijn juist voor deze gelegenheden uitgevonden, en kunnen alleen in groepen worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan paintball. Daarbij hebben de deelnemers de grootste lol met het achtervolgen van elkaar en het competitieaspect. Er wordt heel wat afgerend om zo de verfballen van de tegenpartij te vermijden. Aangezien iedereen voor het spel begint een overall krijgt uitgereikt, maakt het niet uit of welke kleding je aan hebt. Niemand wil natuurlijk dat bijvoorbeeld zijn mooie Ralph Lauren shirt onder de verf komt te zitten. Meestal wordt paintball gecombineerd met een andere activiteit in een entertainmentpark.

Organiseren van een bedrijfsuitje

Bij het organiseren van een bedrijfsuitje is het verstandig om van te voren een doel te bepalen. Een dag sportief bezig zijn kan een doel op zich zijn, maar werknemers prikkelen om een bepaalde sport te gaan beoefenen zou ook een onderliggende gedachte kunnen zijn. In dit geval is het ideaal om te kiezen voor een bedrijfsuitje waarbij een sport aan bod komt die ook in de omgeving als individu te beoefenen is. Voor de meeste werknemers gaat een bedrijfsuitje vooral om de sfeer, en hoeft de activiteit niet heel uniek te zijn. Een hele vreemde activiteit kan juist de sfeer negatief beïnvloeden.

Er zijn veel sporten te bedenken waar een groot aantal mensen nog nooit mee in aanraking zijn gekomen. Door middel van een vragenlijst is het gemakkelijk uit te zoeken welke sport dit is bij een bedrijf. Door bijvoorbeeld een workshop boogschieten, boksen of golfen te gaan doen, bestaat de kans dat er medewerkers bij zijn die erg enthousiast worden over de sport en hiermee doorgaan in hun dagelijks leven.

Sport en natuur combineren

Over het algemeen worden bedrijfsuitjes in de lente of de zomer georganiseerd omdat het dan buiten behaaglijk is. Op deze manier kan men een sportieve activiteit combineren met een verblijf in de natuur. Een kanotocht over de rivier langs mooie dorpen, raften over een wilde rivier in de Ardennen of abseilen in het bos zijn daar leuke voorbeelden van. Zeker als mensen normaal gesproken de hele dag in een kantoor verblijven is het prettig om samen in de buitenlucht te verblijven. Bij de keuze van de activiteit is het wenselijk om rekening te houden met de mogelijkheden of eventuele beperkingen van de verschillende medewerkers. Samen sportief bezig zijn kan energie geven, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het te zwaar wordt en de medewerkers al opgebrand zijn voordat de dag voorbij is. Afwisseling van verschillende activiteiten die stuk voor stuk niet te lang duren, houdt mensen gemotiveerd en nieuwsgierig.

nullpoint