Beweging op kantoor

Uncategorized

Bewegen is voor iedereen gezond. Sommige mensen hebben een beroep waarbij ze al heel veel bewegen. Mensen die op kantoor werken bewegen tijdens hun werk erg weinig. Een grote groep daarvan bezoekt regelmatig een sportschool of neemt de fiets naar het werk om toch de nodige beweging te krijgen.

Een gezond lichaam is ieders eigen verantwoordelijkheid, maar als werkgever wil je natuurlijk graag dat je medewerkers gezond blijven en goed presteren. Sommige bedrijven vinden dit zo belangrijk dat er een sportruimte voor werknemers is.

Bij bedrijfsuitjes wordt er vaak gekozen voor een sportieve dag.

Als werkgever kun je ook in het dagelijkse werk door kleine aanpassingen door te voeren stimuleren dat werkgevers meer bewegen.

Wanneer een werknemer een bureau heeft met een immobiele computer, is de kans groot dat de werknemer de hele dag op dezelfde plek zit. Een laptop of een refurbished macbook air biedt de mogelijkheid om af en toe op een andere plek te gaan zitten of staan en toch aan het werk te blijven. Bij mooi weer is het helemaal ideaal als er buiten een rustige plek gecreëerd kan worden zodat er ook frisse lucht ingeademd kan worden.

Bij iemand die de hele dag aan de telefoon klanten te woord staat, kan een mobiele telefoon een goed alternatief zijn.

Een werknemer met een gezond lichaam zal betere en snellere resultaten behalen omdat het concentratievermogen wordt verhoogd. De tijd die verloren gaat met het verplaatsen van de ene naar de andere plaats wordt daarmee weer ingehaald.

Nieuwe laptops en mobiele telefoons zijn uiteraard een behoorlijke investering. Het is echter goed mogelijk om dit door te voeren op een moment dat deze apparatuur toch aan vervanging toe is.

Samen met je collega’s sporten bevordert de teamspirit. Wanneer er sprake is van meerdere afdelingen is het gezellig en zinvol om regelmatig een toernooi te organiseren. Hierdoor krijgen medewerkers beweging en het verbetert de samenwerking onderling. Zeker voor hele grote bedrijven is dit een gezellige manier om ook mensen waar niet direct mee wordt samengewerkt te leren kennen.

Naast deze activiteiten kunnen werknemers ook op subtiele wijze worden gestimuleerd tot meer beweging. Denk daarbij aan informatie over bewegen aan bureau. Er zijn tal van bewegingen mogelijk waarbij de spieren worden aangespannen vanuit een zittende positie. Deze informatie kun je aan de individuele werknemers geven of op een prikbord waar regelmatig op gekeken wordt.

Een grappige spreuk of een cartoon over beweging bij de lift zal werknemers aanmoedigen om de trap te nemen.

Het werkt ook ontzettend positief om als werkgever het goede voorbeeld te geven. Werknemers kijken over het algemeen naar hun werkgever op. Wat je als werkgever doet, wordt daardoor als goed en geaccepteerd gedrag beschouwd. Kom als werkgever regelmatig met de fiets naar het werk. Neem de trap in plaats van de lift en doe in het zicht van je personeel af en toe stretchoefening.

De kans is groot dat je werknemers je voorbeeld zullen volgen.

nullpoint