Het belang van gezond eten

Uncategorized

Natuurlijk wil iedereen gezond blijven, maar niet alleen beweging kan zorgen voor een gezonde leefstijl. Ook gezonde voeding is een belangrijk onderdeel voor een energiek en vitaal leven. De laatste jaren is er meer aandacht gekomen om bijvoorbeeld een gezondere kantine te stimuleren zodat werkgevers en werknemers in een gezonde leefomgeving kunnen werken. Mensen die aan sport doen hebben ook zeker baat bij gevarieerd eten zodat de spieren optimaal kunnen herstellen van hun workout.

Gezondere keuzes in de kantine

Er zijn speciale richtlijnen opgesteld door het Voedingscentrum waar een kantine zoal aan moet voldoen om gezondere keuzes aantrekkelijker te maken. Zo worden ongezonde snacks bijvoorbeeld duurder gemaakt dan gezonde opties, zijn er geen frisdrank- en snoepautomaten meer en wordt er geen reclame voor ongezond voedsel gemaakt in het pand. Het is dus niet zo dat ongezond voedsel verbannen wordt uit de kantine, maar de gezonde keuze wordt beter gestimuleerd door middel van betere looproutes en aantrekkelijkere prijzen. Het gezonde voedsel voldoet aan de Schijf van Vijf zodat een gevarieerd eetpatroon gestimuleerd wordt.

Altijd maar gezond eten?

Hoewel veel mensen afvallen hoog op hun verlanglijstje hebben staan, staat gezond eten dat gek genoeg niet. Gelukkig hoeft men ook niet altijd gezond te eten om een paar kilo’s kwijt te raken. Het gaat erom dat er een goede balans gevonden wordt die ook goed vol te houden is. Een goede balans bestaat uit meer bewegen, kleinere porties en uiteraard gezonder eten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld bij de vrijdagmiddagborrel op het werk of een verjaardag in het weekend. Op die momenten zijn een lekker stuk taart van jeEigenTaart echt wel verantwoord. Het voordeel van deze website is ook dat bij elke taart de ingrediĆ«nten vermeld worden zodat er alsnog de gezondste keuze uitgezocht kan worden! Bij afvallen is het belangrijk om een nieuwe relatie met voedsel aan te gaan waarbij er ook een groter bewustzijn vereist is om elke dag de juiste keuzes te maken. Hierbij kan het ook helpen om doelen te stellen en desnoods een diĆ«tist in de hand te nemen.

nullpoint