Op kantoor sporten en afvallen tijdens het werken

Uncategorized

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is wel degelijk mogelijk om je werknemers op kantoor te laten sporten of ze wat te laten doen aan die overtollige kilootjes terwijl ze gewoon aan het werk zijn. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Op kantoor sporten

Er zijn steeds meer bedrijven die sportlessen aanbieden aan hun personeel. Dit kan in de vorm zijn van een abonnement (of een korting daarop) of bij een sportschool in de buurt. We zien ook steeds vaker dat sportlessen op de werkplek worden gegeven. Er zijn zelfs bedrijven die een volledig ingerichte sportschool in hun bedrijfspand realiseren, waar het personeel voor of na het werk of tijdens hun pauze gebruik van kunnen maken. Het is zelfs ook mogelijk om een rijdende sportschool naar de werklocatie te laten komen.

Afvallen tijdens het werken

Het lijkt een utopie, maar het is daadwerkelijk mogelijk om af te vallen tijdens het werken. Natuurlijk kunnen werknemers het beste beginnen bij de voeding die zij al dan niet tot zich nemen. Immers, elk pondje gaat door het mondje. Mocht er een bedrijfskantine zijn, dan is gezonde voeding zeker een aandachtpuntje. Soms zit het gebruik van een bedrijfskantine bij de huur van het kantoor inbegrepen, net zoals bijvoorbeeld het gebruik van een eventueel aanwezige sportruimte. Dat is natuurlijk prettig, dan hoef je als ondernemer hier zelf geen extra kosten voor te maken. Je kunt de werknemer wel extra stimuleren door bijvoorbeeld eens een diƫtist uit te nodigen die uitlegt wat een gezond voedingsplan is.

Fietsend werken

Iets waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord, is een bureaufiets. Dit is een bijzondere maar effectieve manier om je personeel meer te laten bewegen tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden. Een bureaufiets of deskbike is eigenlijk niets meer dan een hometrainer waarmee je op een ergonomische manier achter je bureau kunt zitten. Uit onderzoek is gebleken dat een bureaufiets niet alleen bijdraagt aan een fitter lichaam, maar dat het de werknemer ook creatiever maakt en dat ze zich beter kunnen focussen op hun taken. Het is dus een typische win-winsituatie. Of eigenlijk beter gezegd een win-win-winsituatie.

Dynamisch meubilair

Naast de deskbike is er nog een andere vorm van het zogeheten dynamisch meubilair. Dat zijn namelijk de zit-sta-bureaus. Dergelijke bureaus hebben een zeer positieve invloed op zowel de fysieke als mentale gezondheid van de medewerkers. En het mooie ervan is dat deze bureaus niet meer ruimte innemen dan een normaal bureau, dus je hoeft er met de grootte van je kantoorpand geen rekening mee te houden. Zelfs een kleine onderneming met enkele werknemers kan daardoor al profiteren van de voordelen van een dynamisch zit-sta-bureau, terwijl ze bijvoorbeeld een flexibele kantoorruimte huren.

De voordelen van een zit-sta-bureau

Een zit-sta-bureau heeft een aantal grote voordelen, namelijk:

  • Het verminderd het risico op obesitas
  • Het verkleint het risico om diabetes type 2 te krijgen
  • De kans op hart- en vaatziekten worden ermee verkleind
  • Door dagelijks gebruik te maken van een zit-sta-bureau verminder je de kans op rug-, nek- en schouderklachten aanzienlijk
  • Met een zit-sta-bureau blijven je werknemers fit en geconcentreerd tijdens hun werkzaamheden
nullpoint